Naut cu legume

Nautul este un aliment minune din lunga lista a alimentelor intens recomandate pentru un stil de viata armonios, echilibrat si sanatos. Ca majoritatea altor specii de boabe sau de fasole, si nautul scade colesterolul prin continutul de fibre, si impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Fierul din boabele de naut produce energie, iar magneziul sporeste cantitatea de enzime care produc antioxidanti. Daca te gandesti cum sa renunti la carnea rosie, atunci poti suplini aportul de proteine pierdut cu ajutorul nautului. Sarac in grasimi, bogat in fibre, nautul este un excelent aliment pentru cei care vor sa-si tina sub control greutatea. Nefiind nici hipercaloric, nautul poate deveni astfel usor o alegere excelenta si sanatoasa in bucataria de zi cu zi a fiecaruia.

DSCN6540

In speranta ca v-am convins si pe voi sa gatiti cat mai des naut, va ofer spre exemplu o reteta simpla, de naut cu legume.

Ingrediente:

  • 300 gr naut uscat
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare, piper, busuioc, oregano, boia de ardei dulce

Preparare:

Cu o seara inainte de pregatire se pune nautul la inmuiat in apa calduta. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Adaugan apa intr-o oala, nautul, putina sare si se pune la fiert pentru vreo 2 ore. O sa spuneti ca se gaseste naut si la cutie, pre-fiert, dar eu prefer sa-l fierb eu, asa sunt mai sigura ca am parte de o mancare sanatoasa si cu ingrediente la vedere:)

Deci, dupa 2 ore de fiert, se taie legumele patratele mai mari si se calesc un pic in tigaie, apoi se adauga nautul si un pic de apa in care a fiert, se pune capacul si se lasa la fiert vreo 15 minute cat sa se patrunda legumele. Se stinge focul, se adauga usturoil pisat si se pune capacul. Gata! Sper sa aveti pofta, noua ne-a placut!

Pofta buna!

Comenteaza