Placinte foietaj cu ficat

Este o reteta foarte simpla, usor de facut si foarte gustoasa.

Pentru a o realiza avem nevoie de un pachet de aluat foietaj, cele mai bune, testate de mine, sunt Bella, Linco si Morarita, nu vreau sa fac reclama, dar daca astea unt cele mai bune, asta e!:D

Ingrediente:

  • un pachet de aluat foietaj
  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 oua ( 1 ou pentru umplutura, si un galbenus ca sa ungem placintele)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de smantana/maioneza
  • ulei

 

 

 

Preparare:

Ficateii de fierb in apa cu sare, o frunza de dafin si cateva boabe de piper. Dupa ce au fiert ii tocam la robotul de bucatarie. Peste ei se adauga ceapa taiata solzisori si un pic calita, sare, piper negru macinat si smantana sau maioneza. Aceasta este umplutura placintelelor.

Intindem pe masa aluatul foietaj, il impartim in 9 patratele, sau si mai multe, depinde de cat de mari sau mici vreti sa fie placintele. Se ia fiecare patrat si se mai intinde cu mana un pic, apoi punem cate o lingura de umplutura si unim colturile pe mijloc, ca la placinte poale-n brau:D Pe rand, umplem toate patratelele, si asezam placintele intr-o tava de cuptor, asternuta cu hartie de copt. La sfarsit placintele se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor pentru 20-30 minute pana se rumesc frumos.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

2 thoughts on “Placinte foietaj cu ficat

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s