Aceasta reteta este una simpla, usoara si dietetica, zic eu:). O poate face oricine, rapid si fara multa experienta in ale bucataritului. Eu o fac cu mare drag atunci cand mi-e pofta de ceva dulce si usor, sau cand am musafiri pe nepusa-masa.
Ingrediente:
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- praf de copt
- 6 mere
Pentru glazura:
- 6 linguri apa
- 5 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 50 gr unt
Preparare:
Merele de curata de coaja si cotor, se dau prin razatoare. Se scurg bine si se amesteca cu 2 lingurite de zahar si scortisoara. Se intinde compozitia pe o tava, asternuta cu hartie de copt.
Intr-un bol separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 2 linguri de zahar. In alt bol se mixeaza la fel si galbenusurile, cu 2 linguri de zahar. Se incorporeaza ambele intr-un singur bol, si se adauga praful de copt si cele 4 linguri de faina. Se mixeaza toata compozitia. Apoi turnam aluatul peste mere, se uniformizeaza bine cu lingura si se da la cuptor pentru 15-20 min, depinde de cuptor, pana se rumeneste un pic, nu foarte tare, pentru ca va fi apoi greu de rulat si nu va fi la fel de pufos:)
Dupa ce am scos tava din cuptor, o rasturnam pe un prosop de bucatarie, asa ca sa fie cu hartia de copt in sus. Scoatem usor hartia si rulam frumos prajitura cat este inca calda. O lasam asa sa se racoreasca. Intre timp pregatim glazura.
Se pun toate ingredientele pentru glazura in tigaie la foc mediu, si amestecam continuu pana compozitia capata o consistenta, spre sfarsit adaugam untul.
Se toarna glazura peste rulada. Optional putem sa punem si pudra vanilata sau fulgi de cocos.
Pofta buna!