Rulada pufoasa cu mere

Aceasta reteta este una simpla, usoara si dietetica, zic eu:). O poate face oricine, rapid si fara multa experienta in ale bucataritului. Eu o fac cu mare drag atunci cand mi-e pofta de ceva dulce si usor, sau cand am musafiri pe nepusa-masa.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • praf de copt
  • 6 mere

Pentru glazura:

  • 6 linguri apa
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr unt

Preparare:

Merele de curata de coaja si cotor, se dau prin razatoare. Se scurg bine si se amesteca cu 2 lingurite de zahar si scortisoara. Se intinde compozitia pe o tava, asternuta cu hartie de copt.

Intr-un bol separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu 2 linguri de zahar. In alt bol se mixeaza la fel si galbenusurile, cu 2 linguri de zahar. Se incorporeaza ambele intr-un singur bol, si se adauga praful de copt si cele 4 linguri de faina. Se mixeaza toata compozitia. Apoi turnam aluatul peste mere, se uniformizeaza bine cu lingura si se da la cuptor pentru 15-20 min, depinde de cuptor, pana se rumeneste un pic, nu foarte tare, pentru ca va fi apoi greu de rulat si nu va fi la fel de pufos:)

Dupa ce am scos tava din cuptor, o rasturnam pe un prosop de bucatarie, asa ca sa fie cu hartia de copt in sus. Scoatem usor hartia si rulam frumos prajitura cat este inca calda. O lasam asa sa se racoreasca. Intre timp pregatim glazura.

Se pun toate ingredientele pentru glazura in tigaie la foc mediu, si amestecam continuu pana compozitia capata o consistenta, spre sfarsit adaugam untul.

Se toarna glazura peste rulada. Optional putem sa punem si pudra vanilata sau fulgi de cocos.

Pofta buna!

Comenteaza