Ciorba de perisoare

Ingrediente:

  • 300 gr. carne de porc sau amestec de porc cu vita,
  • 1 ou
  •  1/2 buc. morcov
  • 1/2 buc. patrunjel
  • o felie telina
  • 1 cartof
  • ardei rosu si galben
  • o lingurita orez
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o legatura leustean, patrunjel
  •  sare

Preparare:

Punem apa la fiert intr-o oala. Cand ajunge aproape de fierbere, incepem sa punem perisoarele. Eu le fac de obicei din carne tocata de catre mine, nu cumpar carne gata tocata din magazin. Deci, in acea carne pentru perisoare punem un ou, putina sare, putina faina si orezul. Sau puteti sa alegeti sa puneti orezul separat in ciorba, nu in perisoare, asa cum fac si eu. Facem perisoarele cu mana si le aruncam in apa clocotinda.

Dupa acest manisfest, taiem legumele si le adaugam in ciorba, leusteanul se adauga spre sfarsit, la fel si patrunjelul verde tocat.

Se serveste cu zeama de lamiie, sau eu pun bors acru spre sfarsit.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s