Supa de vitel/vita

Aceasta supica puteti sa o preparati de la 6 luni, daca ati inceput diversificarea de la 4-4,5 luni, sau de la 7 luni, in cazul in care ati alaptat si incepeti diversificarea dupa 6 luni.

Carnea de vitel nu este grasa si usor de digerat de stomacelul micut al bebelusului.

Ingrediente:

  • 50 gr carne proaspata de vitel
  • un cartof
  • un morcov
  • o ceapa
  • 1 pastarnac si/sau o bucatica de telina radacina
  • o lingura de orez ( optional)
  • patrunjel verde
  • bors acru
  • o lingura smantana

 

 

Preparare

Punem carnea la fiert cu apa atat cat sa acopere carnea. Eu mereu cand ii fac supa de carne, fierb mai intai carnea intr-o apa, dupa cateva minute, cand apare spuma, arunc acea apa si pun alta in oala. Deci, dupa ce am schimbat apa, lasam vreo 20 minute sa fiarba carnea in voie. Intre timp curatam si taiem legumele bucatele sau cubulete, cum doriti. Eu ii tai mereu in cubulete mai mari, pentru ca oricum le dau la blender pentru a obtine pireul de legume.

Mentionez ca ceapa la inceput se pune pentru gust, dar dupa ce a fiert, se arunca, abea dupa 8-9 luni se poate de introdus si ea in pireu. La fel si borsul acru, la inceput nu-l puneti, eu l-am adaugat abea dupa 9 luni.

Dupa ce a fiert carnea pe jumatate, adaugam legumele si orezul, lasam la fiert pana ce orezul a inflorit si legumele sunt moi. Adaugam borsul acru si cateva firicele de patrunjel proaspat.

Dupa ce a fiert toata supica, scoatem carnea, o taiem cubulete si o punem in blender, peste ea se pun si legumele in cantitatea dorita, adaugam smantana. Eu ii dau si supica strecurata si pusa in biberon, vreo 50-60 ml.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s