Salată Şubă

Aceasta salata este una dintre preferatele mele. De obicei, se face mai mult in sezonul rece al anului, iarna, dar si primavara si toamna. Este o salata ce-si are originile in bucataria ruseasca.

Ingrediente:

  • 2-3 bucati fileu de scrumbie
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla rosie
  • 1 ou
  • maioneza

 

Preparare:

Toate legumele le fierbem si le curatam de coaja. Se da prin razatoare fiecare ingredinet, in farfurii diferite.

Ne alegem o farfurie in care vrem sa facem şuba. Taiem cubulete feliile de scrumbie si le aranjam pe fundul farfuriei. Deasupra ungem cu maioneza. Acesta va fi primul strat.

Al doilea strat al salatei noastre va fi de cartofi, presuram deasupra scrumbiei un strat de cartofi fierti dati prin razatoare si un alt strat de morcovi, si ungem iarasi cu 1-2 linguri de maioneza, asa ca in poza de alaturi.

Daca farfuria pe care ati ales-o este prea adanca, ca si in cazul meu:D,  puteti sa mai optati pentru inca un strat de cartofi, deasupra celui de morcovi, daca insa farfuria nu este prea adanca, urmati urmatorul pas al retetei.

Si in final, ultimul strat al şubei noastre este stratul de sfecla rosie, adaugam cu grija peste celelalte straturi. La fel, ungem cu maioneza deasupra.

Pentru decor am folosit un galbenus fiert dat prin razatoarea marunta, patrunjel si marar verde. Puteti sa ornati cum doriti dvs.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s