Bors de sfecla rosie

Sfecla rosie este sursa de Vitamina C, si mai ales pe timp de iarna avem mare nevoie de ea. Borsul de sfecla rosie este o mancare ruseasca, foarte gustoasa si usor de pregatit. se face mai mult in post, deoarece e fara carne, dar se mananca la fel de bine si in perioada cand nu este post.

Ingrediente:

  • o sfecla medie
  • un morcov
  • pastranac (o bucatica)
  • redacina de telina ( o bucatica)
  • o ceapa
  • 2 cartofi
  • 3 linguri de orez
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • bors acru
  • ulei
  • sare, piper

 

Preparare:

Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit intr-o oala unde vom pregati borsul. Curatam sfecla rosie, o dam prin razatoare, si o adaugam in oala sa se caleasca si ea.  Dupa 5 minute adaugam si morcovul curatat si dat tot prin razatoare. Amestecam bine, ca sa se caleasca toate impreuna. Taiem albitura cubulete si le adaugam in oala. Amestecam toata compozitia. Turnam 1.5 l apa deasupra. Dupa 10 minute adaugam si cartofii taiati cubulete si orezul. Lasam sa fiarba vreo 20 minute, pana sunt fierti cartofii si orezul, adaugam borsul si verdeata, potrivim de sare si piper si borsul este gata!

Se poate servi si cu smantana.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s