Rulouri de lasagnia cu sunca

Am gasit recent o reteta de lasagnia, dar un pic altfel, e mult mai usoara decat cea clasica, cu carne tocata, si mult mai repede de facut, plus si aspectul deosebit al produsului final.

Ingrediente:

  • 10 foi de lasagnia (depinde de marimea vasului dvs de yena)
  • 100 gr de sunca presata
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr telemea de oaie
  • sos bechamel
  • sare, piper

 

Preparare:

Mai intai trebuie sa facem Sosul Bechamel, reteta o gasiti aici. Dupa ce l-am preparat, punem 2 linguri de telemea rasa si 2 linguri de cascaval, acoperim cu capac si lasam asa.

Intre timp punem la fiert apa in care vom fierbe foile de lasagnia, cate 2-3 daca vasul e mai mic, si cate 3-4 daca e mai mare. Important e sa nu se lipeasca intre ele. Nu le fierbem mult, cate 3-4 minute, pana se inmoaie un pic, ca sa le putem rula. Le scoatem pe un platou uns cu ulei, si dupa ce s-au racit un pic le ungem cu Sos bechamel. Presuram un pic de branza si cascaval si asezam feliile de sunca, si apoi le rulam.

Intr-un vas de yena, punem cateva linguri de sos pe fundul vasului, si aranjam rulourile frumos. Dupa ce le-am pus pe toate, adaugam deasupra restul de sos ramas si presuram cascavalul ras. Se da la cuptor pentru 30 min, dupa care se scoate capacul si se mai lasa vreo 5 min ca sa se rumeneasca usor.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s