Tocanita de inimi si pipote de pui, cu ciuperci

Am cumparat o tava de inimi si pipote de pui, si m-am gandit sa fac o tocanita. A iesit foarte buna si plus la asta usor de preparat, de mancat nici nu m-ai zic:)

Ingrediente:

  • 500 gr inimi si pipote de pui
  • 500 gr ciuperci proaspete (eu am pus Pleurotus)
  • o ceapa
  • 200 gr smantana
  • 2 linguri faina
  • sare, piper, rozmarin, oregano

Preparare:

Mai intai calim intr-un vas inimile si pipotele de pui, apoi adaugam si ceapa taiata pestisori, amestecam totul si lasam cateva minute sub capac.

Intre timp pregatim ciupercile, le spalam si le taiem in lung, grosime de 1 cm. Adaugam in ceaun si amestecam bine cu lingura de lemn. Punem capacul si lasam sa fiarba in apa lasata de ciuperci. Din cand in cand, mai amestecam cu lingura, si adaugam o jumate de pahar de apa.

Separat, intr-un bol amestecam smantana cu faina, pana se obtine o consistenta mai grosuta. Luam un pic de apa din ceaun, si amestecam in bol, apoi turnam toata compozitia in ceaun, la tocanita. Mai lasam sub capac 5 minute. Tocanita e gata! Se poate servi cu mamaliga.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s