Tarta cu spanac

Picture 542A aparut spanacul de toamna, si cum noi il iubim foarte mult, am si cumparat o sacosa mare de tot! Ma gandeam ce as putea sa fac, sa fie mai diferit decat spanacul tras la tigaie, si mi-a venit ideea unei tarte. A fost foarte buna si apreciata de toata familia, adica sotul si fetita noastra, care a crezut ca e pizza, si astfel a mancat si ea!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 ou
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 0/5 pahar lapte caldut
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 0,5 kg spanac proaspat
  • 4 oua
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie
  • telemea de vaca/oaie
  • cascaval

Mai intai ne ocupam de aluat. Punem la inmuiat drojdia cu laptele caldut, si un pic de zahar. Facem o gaurica in faina, si turnam compozitia de drojdie. Framantam cu grija blatul, pana iese un aluat moale si nelipicios. Adaugam si untul taiat cubulete, trebuie sa fie moale, la temperatura camerei. Da, untul l-am adaugat cand aluatul era deja framantat, adica aproape gata. Il invelim in folie alimentara si il lasam la frigider vreo 2 ore, sau daca nu aveti timp, 20 minute la congelator, dar aveti grija sa nu inghete! Veti observa ca a crescut, chiar daca a stat la frigider.

Intre timp ne ocupam de umplutura. Spalam bine spanacul, curatam 2-3 catei de usturoi si ii zdrobim cu cutitul. In tigaia incinsa cu un pic de ulei, punem usturoiul, si imediat spanacul taiat cu cutitul, sau chiar si rupt cu mana, cu un pic de sare si zeama stoarsa de la o jumate de lamaie mica. Punem capacul si lasam 30 secunde. Ridicam capacul si intoarcem spanacul, mai lasam 30 secunde si e gata! Eu fac deseori in felul acesta spanacul, e usor de facut si astfel isi pastreaza toate proprietatile nutritive. Cand se mai raceste un pic, punem 2 oua intregi si 2 albusuri, galbenusurile le pastram pentru uns tarta. Mai adaugam cascavalul si telemeaua dat prin razatoare si e gata umplutura. Nu am o cantitate exacta pentru cascaval si telemea, fiecare pune cat de mult vrea.

Scoatem aluatul de la frigider/congelator,taiem 3/4 din el si il intindem pe masa de lucru cu sucitorul, in functie de dimensiunea tavii, punem blatul in tava, deasupra punem umplutura. Mai intindem restul de aluat cu grosimea de 0,5 cm si taiem fasii late de 1 cm, pe care le punem deasupra tartei. Intre umplutura si fasiile de deasupra eu mai pun un pic de cascaval dat prin razatoare.

Se bat cele 2 galbenusuri cu un pic de zahar si se ung fasiile de deasupra.

Se da la cuptorul preincalzit, pentru 35-40 minute la 180 grade

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s