Tort Kinder Pingui

Am facut zilele astea un tort, care a pornit de la ideea sa fie ciocolatos si cu crema mascarpone, obligatoriu, pentru ca aveam in frigider 2 cutii de branza mascarpone, si trebuia consumata cumva. Initial ma gandeam ca se va chema Tort de ciocolata si crema mascarpone, simplu, nu?:)). Insa invitatii mei, cand l-au vazut si gustat, m-au intrebat: „E Kinder Pingui?”🙂, atunci Kinder Pingui sa fie, sunt mai multe variante ale acestei retete, care pot fi adaptate si intr-un final pot sa ajunga la reteta mea. Oricum, nu conteaza numele, cred eu, ci gustul adevarat si desavarsit, nici prea moale, nici prea tare, nici prea dulce…numa bun, prea bun…prea ca la….mine:)

Picture 079

Ingrediente:

Pentru Blat:

  • 5 oua potrivite
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom

Esenta e simpla:), albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile cu zaharul le  mixam separat, apoi adaugam uleiul, faina, praful de copt, cacaoa si romul. Se adauga si albusurile la intreaga compozitie, se amesteca bine si se da la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, pentru 25-30 minute. Tava o alegeti in functie de care aveti, asa incat sa nu fie nici prea mare, nici prea mica. Blatul meu a crescut furmos, si pufos, dar cand l-am scos si lasat la racit, s-a asezat un pic pe mijloc. Dupa ce s-a racit complet l-am taiat in 2 foi, asa cat am putut eu de bine.

Pentru crema:

  • 2 cutii de mascarpone ( adica 2*250 gr)
  • 300 ml smantana dulce, de 20% grasime
  • 1 pahar de zahar
  • 1 plic gelatina

Mai intai punem gelatina la inmuiat in 250 ml apa rece, pentru 10 minute, apoi la foc mic, o topim, dar nu o lasam sa fiarba. O dam la o parte sa se raceasca. Intre timp, batem smantana cu zaharul bine, apoi adaugam si cutiile de mascarpone, apoi gelatina aproape racita. Se da la frigider pentru 30 minute. Urmeaza asamblarea tortului. Se pune prima foaie, se unge cu jumatate din crema, apoi se pune a doua foaie, si se unge intreg tortul, cat mai frumos. Eu l-am lasat pe noapte la frigider. Abea a doua zi, l-am glazurat si papat!

Pentru glazura:

  • o jumate de cana de apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie sau de menaj
  • un cub de unt

Primele 3 ingrediente se pun impreuna, la foc mic, si se lasa la fiert pana ce capata consistenta. Apoi adaugam ciocolata si untul, si mai lasam un pic pana se ingroasa.

Eu am vrut sa-l ornez cu glazura groasa, astfel incat sa curga pe borduri, sper ca v-a placut si voua. Pentru decor, am presurat un pic de fulgi de cocos.

Desi pare mult scris, sa stiti ca se face foarte usor, mai ales ca il faceti in 2 zile. Mie imi plac retetele usoare, cu pasi putini si cat mai simpli de realizat.

Pofta Nebuna sa aveti!

Picture 080

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s