Ciuperci umplute

Va recomand o mancare de ciuperci, pe care eu o fac foarte des si ne place foarte mult. Se fac usor sirepede si  se mananca la fel, de repede:) Aveti nevoie de aproximativ  500 gr de ciuperci champignon, sau ce cantitate doriti, iar ca si garnitura noi le-am servit cu ou ochi pe pat de spanac tras la tigaie, un deliciu!

Picture 096

Ingrediente:

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei usturoi
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr telemea de vaca/oaie
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei

Preparare:

Se spala ciupercile, se curata si se scot cozile prin rasucire, ca sa iasa mai usor si sa ramana palaria intreaga. Se aseaza palariile intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt. Coditele se taie marunt si se calesc impreuna cu ceapatimp de 3-5 minute, la sfarsit se adauga usturoil si condimentele. Se lasa un pic la racit, apoi se amesteca cu cascavalul si telemeaua data prin razatoare. Se umplu ciupercile cu aceasta compozitie si se dau la cuptor pentru 35-40 minute la 180 grade.

Dupa cum am zis si mai sus, noi am servit ciupercutele cu spanac tras la tigaie si un ou ochi. Se spala bine spanacul. Se incinge un 2 linguri de ulei de masline cu 2 catei de usturoi si se adauga spanacul in tigaie. Se stropeste cu 2-3 linguri de zeama de lamaie si un praf de sare. Se pune capacul si se lasa 30 secunde. Se ia capacul si se intoarce spanacul, e gata!Picture 094

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oul ochi l-am facut in tigaie, pe apa. Se pune apa in tigaie de 2 degete si cand incepe sa fiarba se sparg ouale, se fac in 2-3 minute.

Rapid, bun si sanatos, o cina usoara!

Sa aveti pofta!

Anunțuri

Comenteaza

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s