Ciorba radauteana

Astazi am facut o ciorba radauteana si a fost pe placul intregii familii! Un gust intens, aroma imbietoare si textura fina ne-a facut pe toti sa mancam cate o farfurie generoasa.

Picture 126

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 pulpe dezosate
  • 1 morcov
  • 100 gr radacina telina
  • 100 gr radacina patrunjel
  • o ceapa sau praz
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr smantana
  • sare, piper
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel verde

Preparare:

Am pus apa la fiert, si cand a inceput sa fiarba adaug carnea. La primul clocot si spumat, schimbam apa din oala, spalam bine carnea si oala. Punem din nou apa la fiert, si de data asta pe langa carne mai adaugam si legumele curatate si spalate bine. Le taiem in bucati de 4-5 cm, ceapa o lasam intrega, sau daca aveti praz, folositi doar partea alba.

Lasati la fiert circa o ora la foc domol, sau pana cand carnea si legumele sunt fierte. Scoatem carnea si legumele din ciorba. Carnea o taiem feliute subtiri, iar legumele in patratele mici, ceapa sau prazul il aruncati. Dupa ce ati taiat totul, adaugati inapoi in oala si lasati sa mai dea un clocot, dupa care stingeti focul si lasati sa se racoreasca vreo 15 minute.

Separat amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam la compozitie cate un polonic de ciorba, pentru a avea aceiasi temperatura. Amestecam bine si adaugam totul in oala cu supa. Atentie! Nu puneti niciodata galbenusurile cu smantana imediat peste supa, pentru ca se vor forma brobonele, iar aspectul supei nu va fi chiar cel dorit.

La sfarsit se adauga usturoiul tocat si otetul, dupa gust.

Se serveste cu patrunjel verde sau ardei iute.

Pofta buna!

Comenteaza

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s